- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חוגלה-קימברלי שיווק בע"מ נ' אורי ואח'
|
פש"ר בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
13080-02-10
21.9.2010 |
|
בפני : ורדה אלשייך |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: חוגלה-קימברלי שיווק בע"מ |
: 1. כונס נכסים רשמי תל אביב 2. עמירם אורי |
| החלטה | |
החלטה
מונחת בפני בקשת חוגלה קימברלי שיווק בע"מ (להלן: המבקשת), להורות על המצאת התראת פשיטת רגל, תוך הפחתת הסכום המינימאלי הקבוע בסעיף 7(1) לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש] התש"ם-1980 (להלן: הפקודה). סכום חובו של החייב למבקשת הינו 42,098 ₪, בעוד סכום המינימום הקבוע בפקודה עומד על 80,602 ₪.
המבקשת פועלת ללא הצלחה לגביית חובה במסגרת ההוצל"פ. במסגרת תיק ההוצל"פ הורה רשם ההוצל"פ בעצמו לחייב לשקול פתיחת הליכי כינוס. המבקשת מוסיפה כי לחייב חובות לנושים נוספים אולם אין בידה נתונים אודות חובות אלה. כמו כן לחייב זכויות בשני נכסי מקרקעין הממושכנים לטובת בנק לאומי ובנק הפועלים. על זכויות החייב בנכסים אלה נרשמו הערות אזהרה לטובת הגב' גוליקוב נדז'דה ולטובת מר גל ניניו. המבקשת סבורה כי אם תתקבל בקשתה ותומצא התראת פשיטת רגל, ועל סמך אותה התראה יינתן צו כינוס, הרי שניתן יהיה לחקור את החייב ובמידת הצורך לפעול לביטול הענקות שביצע באותם נכסים.
הכלל הרחב הינו כי לא ניתן להגיש בקשה לפשיטת רגל של חייב במקרה בו החוב לנושה המבקש נמוך מסכום המינימום הקבוע בפקודה. אמנם לבית המשפט נתונה הסמכות לאשר בקשה אף בסכום נמוך יותר, אולם אישור כזה יינתן אך במקרים חריגים ומטעמים מיוחדים. עיינתי שוב ושוב בנימוקי המבקשת, אך לא מצאתי בהם כל טעם מיוחד המצדיק חריגה מהוראות הפקודה והמבדיל את המקרה שלפני ממקרים רבים אחרים בהם חוב החייב נמוך מהמינימום הנדרש. עם כל ההבנה למצבה של המבקשת, הרי שאין בקשיי הגבייה בהם היא נתקלת כדי לחרוג מהוראות הפקודה, ודאי כאשר סכום החוב נמוך באופן ניכר מהמינימום הקבוע בה.
אי לכך, דין הבקשה בנוסחה זה להידחות. היות שלא נתבקשה תגובת החייב, אין צו להוצאות.
ניתנה היום, י"ג תשרי תשע"א, 21 ספטמבר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
